0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталMakedonija.SlajderИнтервјуПолитика

Несторовска за МИА: Забележан континуиран пораст на деца жртви на трговија со луѓе, потребна поенергична акција за справување со модерното ропство

Tрговијата со луѓе не е само кривично дело со елементи на организиран криминал, туку многу повеќе - модерно ропство. Жртвите на трговија со луѓе не се безимени лица, тие се меѓу нас, во нашето непосредно опкружување, често пати очајнички бараат некој да ги спаси од ропството, вели меѓу другото во интервју за МИА, државниот секретар во МВР и Национален координатор на Националната комисија за борба против трговија со луѓе и криумчарење мигранти, м-р Магдалена Несторовска.

Back to top button
Close
Close