Дописници МКД

Неколку дена зголемена концентрација на ПМ-10 во Тетово

Изминатите пет денa во Тетово се бележи надминување на дозволените 50 микрограми на кубен метар на отровните ПМ-10 честички во воздухот. Воедно во текот на октомври на интернет страницата на Министерството за животна средина за следење на квалитетот на воздухот се евидентирани и десеттина денa со гранични вредности на опасните материи во воздухот.

Back to top button
Close
Close