0_Maqedoni.PortalBiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomi

Në tre vitet e fundit përmes Planit për rritje ekonomike janë mbështetur 800 kompani me 70 milionë euro

Përmes Ligjit për mbështetje financiare të investimeve janë nënshkruar marrëveshje për mbështetje financiare me 245 subjekte. Mbështetja e paguar në këto tre vite arrin rreth 20 milionë euro, ndërsa kompanitë në planet e tyre biznesore për ciklin pesëvjeçar kanë prezantuar investime prej 411 milionë euro ku deri tani tashmë kanë investuar rreth 150 milionë euro. Përmes instrumentit të FIZHT është siguruar edhe mbështetje për kompanitë mikro, të vogla dhe të mesme, në portofolin janë përfshirë 550 kompani, ndërsa investimet e tyre janë rreth 75 milionë euro ku rreth 60 për qind ose 42 milionë euro, me mjete për mbështetje nga FIZHT.

Back to top button
Close
Close