BallkanBallkan.Portal

Në Shqipëri nga 1 dhjetori mësim i kombinuar për nxënësit

Për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike me koronavirusin në vend, me propozimin e Komitetit të ekspertëve për ballafaqim me pandeminë, mësimi në arsimin fillor dhe të mesëm në Shqipëri prej 1 dhjetori do të zhvillohet i kombinuar, onlajn dhe me prani fizike të nxënësve.

Tiranë, 27 nëntor 2020 (MIA) – Për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike me koronavirusin në vend, me propozimin e Komitetit të ekspertëve për ballafaqim me pandeminë, mësimi në arsimin fillor dhe të mesëm në Shqipëri prej 1 dhjetori do të zhvillohet i kombinuar, onlajn dhe me prani fizike të nxënësve.

Sipas Ministres së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Evis Kusha, nxënësit nga klasa e parë deri në të pestën në shkollat ​​fillore si dhe maturantët do t’i ndjekin mësimet me prani fizike.

“Për nxënësit e klasave të tjera të arsimit fillor dhe të mesëm kemi një skemë të re mësimore. Kështu, në javën e parë dhe të tretë, dy ditët e para të orëve të mësimit do të jenë me prani fizike, ndërsa tri ditët e tjera onlajn. Në javën e dytë dhe të katërt (2-4) dy ditët e para onlajn, ndërsa tre të tjerat me praninë fizike të nxënësve”, shpjegoi Kusha.

Sipas saj, mësimi në shkollat ​​private ose në vendbanimet rurale ku ka një numër më të vogël të nxënësve, tani për tani mësimi do të zhvillohet me prani fizike.

Shtoi se kjo mënyrë e mësimdhënies do të zbatohet deri në një vendim të ri të Komitetit dhe në përputhje me rrjedhën e pandemisë.

“Çdo të premte, shkollat, në bashkëpunim me njësitë shëndetësore lokale, do të paraqesin raporte në zyrat e arsimit në lidhje me situatën dhe më pas do të merret  vendim për secilën shkollë veçmas se si do të zhvillohet mësimi,” shtoi ministrja.

Viti shkollor 2020/2021 në Shqipëri filloi më 14 shtator, ndërsa 430.00 nxënës të shkollës fillore dhe të mesme i ndoqën mësimet me prani fizike. Më shumë se 300 arsimtarë dhe nxënës u infektuan me virusin e rrezikshëm gjatë kësaj periudhe.

Mësimi në universitete filloi më 1 nëntor dhe u zhvillua onlajn pavarësisht kundërshtimit të studentëve, të cilët zhvilluan edhe disa protesta. vt/ls

Back to top button
Close
Close