BotëBotë.PortalKorrespondentë Botë

Në SHBA, në korrik të sapopunësuar vetëm 1,8 milion, më pak nga shifrat e majit dhe qershorit

Ekonomia e SHBA-së në korrik ka hapur 1,8 milion vende pune, që është regres sipas treguesve  të muajve maj dhe qershor dhe  dëshmon për atë se pandemia  e ka zvogëluar tempon  e punësimeve,  por edhe të rritjes ekonomike në tërësi,  kuptohet nga raporti i sotëm për gjendjet  me punësimin në Ministrinë e punës.

Uashington, 7 gusht 2020 (MIA) – Ekonomia e SHBA-së në korrik ka hapur 1,8 milion vende pune, që është regres sipas treguesve  të muajve maj dhe qershor dhe  dëshmon për atë se pandemia  e ka zvogëluar tempon  e punësimeve,  por edhe të rritjes ekonomike në tërësi,  kuptohet nga raporti i sotëm për gjendjet  me punësimin në Ministrinë e punës.

Në shumë pjesë të SHBA-së numri i të saposëmurëve sërish filloi të rritet, shumë kompani gjenden nën presion të përhershëm, ndërsa punëdhënësit, me siguri, nuk mund të  marrin punëtorë të rinj.

Në tre muajt e fundit në SHBA  ishin plotësuar 42 për qind  prej 22 milion vende pune të cilat ishin humbur  gjatë recesionit të shkaktuar nga pandemia”, thuhet në raportin e Ministrisë.

Sipas Ministrisë,  niveli i papunësisë në korrik është zvogëluar prej 11,1 deri në 10,2 për qind, edhe pse kjo nuk e ka tejkaluar  nivelin më të lartë të papunësisë gjatë recesionit të madh në vitet 2008-2009. kb/sa/

Таг
Back to top button
Close
Close