0_Maqedoni.PortalShoqëri

Në rritje numri i pacientëve me Sëmundje kronike obstruktive pulmonare, matje falas të funksionit pulmonar

 Numri i pacientëve me sëmundje kronike obstruktive pulmonare (SKOP) po rritet. Konsiderohet se ç'do i dhjeti pacient i moshës mbi 40 vjeç është me SKOP. Në institutin për sëmundje pulmonare dhe tuberkulozë në Shkup në vit shërohen  800 deri 1.000 raste me SKOP. Disa prej tyre shërohen në ambulantë, ndërsa disa të tjerë  janë shtruar në spital.

Back to top button
Close
Close