0_Web_AktualeBiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomiVideo deklaratë

Në REK Osllomej do të ndërtohet central fotovoltaik, investim prej 7 milionë eurove

Shkup, 4 janar 2019 (MIA) - Mbetjet e qymyrit të gjetura më parë në REK Osllomej për rreth një viti duhet të mbulohen me rrjet fotovoltaik prej 10 megavatëve. Në atë lokalitet do të ndërtohet central fotovoltaik në të cilin do të angazhohen rreth 1000 të punësuar në "Osllomej" pasi do të kalojnë edukimin përkatës. Investimi do të jetë shtatë milionë euro, prej të cilëve 5,9 milionë euro hua nga Banka Evropiane për Ripërtëritje dhe Zhvillim, ndërsa mjetet e tjera vetanake të ELEM.

Back to top button
Close
Close