EvropëEvropë.Portal

Në Nigeri pothuajse 60.000 refugjatë nga Kameruni

 Pothuajse 8.000 refugjatë të Kamerunit kanë ikur në Nigerinë lindore dhe jugore në dy javët e kaluara, duke ikur nga dhuna midis forcave të sigurisë dhe kryengritësve separatistë, bëri të ditur sot Komisariati për Refugjatë i Kombeve të Bashkuara.

Gjenevë, 13 shkurt 2020 (MIA) – Pothuajse 8.000 refugjatë të Kamerunit kanë ikur në Nigerinë lindore dhe jugore në dy javët e kaluara, duke ikur nga dhuna midis forcave të sigurisë dhe kryengritësve separatistë, bëri të ditur sot Komisariati për Refugjatë i Kombeve të Bashkuara.

Në kumtesë theksohet se me rrjedhjen e re të refugjatëve, numri i njerëzve të cilët kanë ikur në Nigeri ka mbërritur pothuajse 60.000.

UNHCR edhe më tej pret rrjedhje të refugjatëve, pas informacioneve se shumë njerëz ndodhen në zonat e largëta kufitare ku përpiqen të mbërrijnë në Nigeri.

Таг
Back to top button
Close
Close