BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Në Malejzi arrestohen 269 refugjatë rohingjë

Roja bregdetare malajziase dje i arrestoi 53 persona të cilët kanë tentuar të notonin deri në breg, ndërsa edhe 216 persona janë arrestuar nga anija, në të cilën është gjetur edhe një trup i pajetë.

Kuala Lumpur, 9 qershor 2020 (MIA) – Roja bregdetare malajziase dje i arrestoi 53 persona të cilët kanë tentuar të notonin deri në breg, ndërsa edhe 216 persona janë arrestuar nga anija, në të cilën është gjetur edhe një trup i pajetë.

Të gjithë të arrestuarit janë rohinxhë, por akoma nuk është e njohur se sa gjatë kanë qenë në det dhe prej kur kanë udhëtuar. Ata janë të vdendosur në paraburgim të përkohshëm ndërsa trupi i është gjetur policisë.

Qindra mijëra rohingjë myslimanë e braktisën Mianmarin për shkak të aksioneve ushtarake dhe jetojnë në kampet refugjate në Bangladesh.

Malajzia, ku shumica janë myslimanë është destinacion i zakonshëm për kontrabandim të cilët u premtojnë refugjatëve jetë më të mirë në vendet e tjera.

 

Таг
Back to top button
Close
Close