0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeShoqëri

Në Kardiologji për herë të parë në mënyrë të pavarur është bërë vendosja e stendës së transesionit traumatik të aortës torakale

- Në Klinikën Universitare për Kardiologji për herë të parë në mënyrë të pavarur një ekip i mjekëve bënë vendosjen stendës së transesionit traumatik të aortës torakale te një pacient 42-vjeçar. Pacienti ishte diagnostikuar heqje të murit të aortës së gjoksit, pas një aksidenti komunikacioni me disa thyerje të eshtrave dhe lëndim të mushkërive të bardha, bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë.

Shkup, 4 gusht 2020 (MIA) – Në Klinikën Universitare për Kardiologji për herë të parë në mënyrë të pavarur një ekip i mjekëve bënë vendosjen stendës së transesionit traumatik të aortës torakale te një pacient 42-vjeçar. Pacienti ishte diagnostikuar heqje të murit të aortës së gjoksit, pas një aksidenti komunikacioni me disa thyerje të eshtrave dhe lëndim të mushkërive të bardha, bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë.

Kjo, siç theksohet, paraqet lëndim për rrezik të jetës që sjell rrezik nga gjakosja masive, pa mundësi për ndërprerje, për çka vdekshmëria është gati 100 për qind. Urgjentisht ishte organizuar ekip prej dy kardiologëve intervenues mjeku Zhan Zimbakov dhe mjeku Oliver Bushletiq, kirurg vaskular mjeku Mishell Andov dhe anesteziologu Stefania Hanxhiska.

Në angiosallën e klinikës, te pacienti, në anestezion të plotë, siç theksohet, ishte bërë përgatitje kirurgjike e arteries së këmbës, me çka hapet vend në arterie që të vendoset lloj i veçantë i stendës i mbështjellë me material. fc/

 

 

Back to top button
Close
Close