EvropëEvropë.PortalKorrespondentë BotëSvet.Slajder

Në Francë janë bërë 5,8 milionë kontrolle dhe janë shqiptuar 359.000 gjoba për mosrespektim të masave për kufizim

Ministri i Punëve të Jashtme të Francës, Kristofor Kastaner theksoi se në 15 ditët e para të vendosjes së masave për kufizimin e lëvizjeve në Francë, për shkak të Kovid-19, forcat e zbatimit të ligjit kanë kryer 5.8 milionë kërkime dhe gjobitën 359,000 persona, njoftoi korrespondenti i MIA-s.

Paris, 1 prill 2020 (MIA) – Ministri i Punëve të Jashtme të Francës, Kristofor Kastaner theksoi se në 15 ditët e para të vendosjes së masave për kufizimin e lëvizjeve në Francë, për shkak të Kovid-19, forcat e zbatimit të ligjit kanë kryer 5.8 milionë kërkime dhe gjobitën 359,000 persona, njoftoi korrespondenti i MIA-s.

“Këto janë kontrolle për t’i mbrojtur francezët dhe për t’i garantuar masat për kufizim të lëvizjes”,  tha Kastaner.

Sipas tij, “nuk duhet të shkohet në pushime gjatë një periudhe të lëvizjes së kufizuar”.

“Kërkoj nga të gjithë ata që planifikojnë të udhëtojnë për pushime ta kuptojnë se në të njëjtën kohë, së pari e ekspozojnë veten dhe pastaj të dashurit e tyre. Dhe pastaj territori ku do të shkojnë”, theksoi ai.

Në të njëjtën kohë, ministri francez i Punëve të Brendshme, madje paralajmëroi kontrolle më të forta në daljet nga qytetet e mëdha në mënyrë që të parandalohet shkuarja në pushim.

Kundër rritjes së dhunës në familje dhe dhunës gjinore që nga vendosja e masave për kufizim të lëvizjes, Kristofor Kastaner kujtoi se viktimat mund ta raportojnë dhunën përmes porosisë në 114. Ky numër, i cili është i rezervuar për personat e shurdhmemec, lejon që të paralajmërohen forcat e rendit. tg/ls/fab

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close