Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1657. - Vdiq mjeku anglez Uilliam Harvi, themelues i fiziologjisë moderne. Ai e zbuloi natyrën e qarkullimit të gjakut në zemër si pompë. Interpretimi shkencor për punën e zemrës dhe fiziologjisë dhe qarkuлlimit të gjakut e mbështet me bërjen e eksperimenteve tek kafshët.

3 qershor 2020 (MIA)

Back to top button
Close
Close