Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1536. - Gjykata angleze e shpalli për fajtore Ana Bolen, bashkëshorten e dytë të mbretit Henri i Tetë, për tradhlti bashkëshortore dhe incest me vëllain e tij lordin Rosfor. Dy ditë më vonë, kryepeshkopi Krenmer "konstatoi" se martesa (e lidhur në vitin 1533) është e pavlefshme. Për shkak të kësaj, Henri e prishi lidhjen me Kishën Katolike për shkak se papa është kundërshtuar për martesën, ndërsa "kurorëshkelësja" së shpejti ishte ekzekutuar, pas çfarë Henri i Tetë u martua edhe katër herë për shkak se nuk kishte fëmijë mashkull.

Back to top button
Close
Close