Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1821. - Në ishullin Shën Elena vdiq Napoleon Bonaparti, perandor francez dhe udhëheqës lufte. Në vitin 1804 është kurorëzuar si perandor. Në vitin 1815, sërish tenton të vijë në pushtet dhe vetëm pas 100 ditëve qëndrim në Paris, internohet në ishullin Shën Elena, ku vdiq. Ka lindur në Ajaçio, në ishullin e Korzikës, më 15 gusht të vitit 1769.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close