Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1505. - Vdiq Ivani III, Mbret i Rusisë. I njohur si Ivani i Madh, ai bëhet Car me 1462 duke forcuar autoritetin e monarkisë dhe duke hedhur themelet për një shtet të centralizuar.

Back to top button
Close
Close