Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1360. - Mbreti anglez Eduardi III dhe mbreti francez Zhan II i Miri, i burgosur anglez në betejën në Poatje në vitin 1356, në Kale nënshkruan marrëveshje, me të cilën përfundoi faza e parë e Luftës 100-vjeçare. Mbreti francez ishte i detyruar Anglisë t'i lë disa territore franceze, ndërsa Eduardi III si përgjigje të heqë dorë për të drejtat në fronin francez.

Back to top button
Close
Close