Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1258. - Midis Despotit të Epirit, Mihali i Dytë dhe mbretit Manfred nga shtëpia Hoanshtafën që sundonte në Italinë e Jugut si biri i perandorit gjerman, u lidh një aleancë ushtarake që u përforcua me martesën e së bijës së Despotit me Manfredin. Si prikë, dhëndrit iu dorëzuan ishulli i Korfuzit, kështjella e Sopotit dhe Butrinti si dhe qytetet kryesore të bregdetit shqiptar Durrësi, Berati dhe Vlora.

1 prill 2020 (MIA)

Back to top button
Close
Close