Kalendari astronimikNë ditën e sotme

Në ditën e sotme

106 p.e.s - Lindi Gnaeus Pompey Magnus, Pompei i madh, gjeneral dhe burrë shteti romak. Ai pushtoi Jeruzalemin dhe hyri triumfues ne Romë në vitin 61 p.e.s.

Back to top button
Close
Close