Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

1479. - Vritet Arkitekt Sinani, mjeshtër i madh i arkitekturës otomane. Europianët Sinanin e thërrisin Mikelanxheloja i orientit. Projektet e kryera nën mbikqyrjen e tij ndahen në tre drejtime: ndërtimet teologjike, urbane dhe ushtarake. Si veprat më të njohura të Arkitekt Sinanit veçohen xhamitë, medresetë, spitalet, mauzoleumet, ujësjellësat, urat, hanet dhe hamamet.

17 shtator 2020 (MIA)

Back to top button
Close
Close