EvropëEvropë.PortalKorrespondentë Botë

Në Belgjikë sërish rritet numri i të sëmurëve nga Kovid-19

- Shtabi i krizave  për koronavirusin  paralajmëroi  se sërish rriten infeksionet në vend  pas  një periudhe të gjatë stabile dhe i bëri thirrje  popullatës në përgjegjësi  personale, lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Brukseli.

Bruksel, 20 korrik 2020 (MIA) – Shtabi i krizave  për koronavirusin  paralajmëroi  se sërish rriten infeksionet në vend  pas  një periudhe të gjatë stabile dhe i bëri thirrje  popullatës në përgjegjësi  personale, lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Brukseli.

Sipas epidemiologëve nga shtabi i krizave vëllimi i numrit të të infektuarve  i detyrohet  para se gjithash  tubimeve të mëdha familjare dhe ngjarjeve  në të cilat  mblidhet një numër i madh i  njerëzve. Shënohet  se vëllimi është lokalizuar në disa rajone  të vendit.

Lajmi i mirë është që numri i të hospitalizuarve nuk rritet në mënyrë drastike dhe se spitalet nuk janë të mbingarkuara  për dallim nga vala e parë në prill, por që nevojitet në kohë  të reagohet  që të mos përsëritet situata e njëjtë.

Thirret popullata t’i respektojë  të gjitha masat  e Qeverisë, maska është e obligueshme të mbahet gjithkund, higjiena personale, larja e duarve dhe kufizimi i kontakteve sociale të pesëmbëdhjetë personave në javë mbesin rreptësisht  të rekomanduara.

Në shifra, javën e kaluar Belgjika shënon mesatarisht 154  raste të reja në ditë, përkatësisht rritje prej 66 për qind në krahasim me javën paraprake.

Numri i tërësishëm i të infektuarve në vend arriti 63.893,  me numër më të madh të rasteve në veri të vendit,  ndërsa më i vogël në rrethinën e kryeqytetit, Bruksel. Numri real është me siguri më i madh,  duke e marrë parasysh numrin e personave asimptomatik dhe jo të testuar.

Sipas moshës, grupi me numër më të madh të infektuarve  janë mes 20 dhe 29 vjet. tm/sa/

Таг
Back to top button
Close
Close