0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

НБ: Поставеноста на монетарната политика е оценета како соодветна на макроекономските услови

Движењата кај основните макроекономски параметри и натаму се поволни и без поголеми отстапувања во однос на очекувањата, што се потврдува и со последните проекции коишто не упатуваат на некоја поголема промена на макроекономската слика од претходните оцени. Неизвесноста и ризиците од пандемијата предизвикана од ковид-19 и понатаму се присутни. Народната банка и во следниот период внимателно ќе ги следи трендовите и потенцијалните ризици, заради соодветна реакција, доколку тоа е потребно.

Back to top button
Close
Close