Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

НБ-МБА: Банкарскиот сектор е јавно добро од интерес на целото општество и тука нема мето за шпекулации

Банкарскиот сектор во годините досега и денес го претставува најздравиот дел на македедонската економија и со тоа претставува јавно добро од интерес за целото општество. Тој ја игра водечката улога во одржување на вкупната макроекономска стабилност во земјата и затоа е потребно високо ниво на внимателност кога се работи за информациикои се однесуваат на банките и штедилниците, сметаат Народната банка и Македонската банкарска асоцијација (МБА), според кои тука нема место за шпекулации и тенденциозни дезинформации. 

Back to top button
Close
Close