Политички партии

Наум Стоилковски: Има ли обвинителство во Македонија

Има ли обвинителство во Македонија, Ќе излезе ли конечно од прегратките на Зоран Заев и ќе одлучува ли за насилството и беззаконието на власта?

Скопје, 20 јануари 2020

Има ли обвинителство во Македонија, Ќе излезе ли конечно од прегратките на Зоран Заев и ќе одлучува ли за насилството и беззаконието на власта?

Истите ликови од СДСМ – Љупчо Николовски, Костадин Костадинов, Дамјан Манчевски и други кои што ронат крокодилски солзи за работата на Цветан Трипуновски затоа што ги штити земјоделците. Истите тие ќе реагираат ли за тепањето од Курто Дудуш, шверцот на Боро Малборо, за заканите од градоначалникот Марјанчо Стојчев во Демир Хисар?

Дудуш, тепачот од Шуто Оризари, Марјанче Стојановски од Демир Хисар кој што се заканува со прислушување, Боро Малборо Стојчев од Ново Село шверцерот на цигари, се луѓе – огледало на Зоран Заев огледало на СДСМ, огледало на шерифлукот на Заев и СДСМ.

Во неполни три години: Прво нема ниту обвинение за тешки закани од градоначалникот од Демир Хисар кон граѓаните, за што има и снимка. Следеше пресуда на само 6 месеци за прекуграничен шверц вршен од семејството и лично од градоначалникот на Ново Село, а во акцијата за апсење беше пукано кон полицијата. Сега Курто Дудуш за тепање и малтретирање сограѓанин, но и по снимки за киднапирање и изживување на сограѓанин, минува со судска опомена!

Ниту еден од овие градоначалници на СДСМ и на Зоран Заев не е соодветно санкциониран, за ниеден нема соодветна казна од судството на Зоран Заев и на СДСМ.

Курто Дудуш за тепање сограѓанин од судот излезе со опомена, Стојановски од Демир Хисар нема ни обвинение, Боро Малборо по апсење во кое е пукано кон полиција доби само 6 месеци за да остане градоначалник!

Тие сега треба да служат како примери за другите градоначалници на Заев и на СДСМ, примери поведени од криминогената централна власт на Заев и на СДСМ, примери кои испраќаат порака за политичка, полициска и судска заштита од Заев и СДСМ.

Тоа е реформираното Луј Витон судство отворено како пупка на Зоран Заев и на СДСМ, тоа се европските вредности разбрани од Заев и од СДСМ.

Заев и СДСМ се виновни за поразите, измамите и криминалите. На 12-ти април следува одговорност. Заев и СДСМ – никогаш повеќе.

Прес-конференција на Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close