ЕвропаЕвропа.Портал

Наставата на италијанските факултети почнува на 21 септември

Наставата на факултетите ширум Италија почнува в понеделник на 21 септември, а студентите на предавањата ќе мора да носат заштитни маски за да се спречи ширењето на вирусот Ковид-19, изјави италијанскиот министер за високо образование Гаетано Манфреди

Рим, 17 септември 2020 (МИА) – Наставата на факултетите ширум Италија почнува в понеделник на 21 септември, а студентите на предавањата ќе мора да носат заштитни маски за да се спречи ширењето на вирусот Ковид-19, изјави италијанскиот министер за високо образование Гаетано Манфреди.

Универзитетите во Италија беа затворени во март, на почетокот на пандемијата со новиот коронавирус.

Предвидено е на предавањата да присуствуваат 50 отсто од студентите, а во истовреме постои и можност за учење од далечина. Тоа се однесува на студентите кои живеат вон градот каде се факултетите, за странците, но и за сите други кои од различлни причини не можат да присуствуваат на предавањата. ми/

 

Таг
Back to top button
Close
Close