Дописници МКДОпштински вести

Нашков: Преоден период за опстојување на текстилството август и септември

Почнува да се стабилизира текстилниот сектор во текот на летните месеци, но според Кирил Нашков претставник на штипските текстилни конфекции во Текстилниот сектор компаниите кои успееја да ја пребродат ковид кризата и локдауните во Европската унија, во моментов работат за старите партнери, но и морале да се преорентираат и на шиење на други  производи. Целосно нормализирање во овој сектор се очекува во есенските месеци.

Back to top button
Close
Close