0_Магазин.ПорталНаука и технологија

НАСА планира две мисии на Венера

НАСА објави планови за две научни мисии во Венера помеѓу 2028 и 2030 година, први во последните неколку децении, за проучување на атмосферата и геолошките карактеристики на т.н. „сестринска планета“ на Земјата.

Back to top button
Close
Close