0_Македонија.ПорталБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Народна банка: Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити

Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити, а просечната каматна стапка на вкупните депозити е непроменета на месечна основа Во април:

Скопје, 29 мај 2020

Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити, а просечната каматна стапка на вкупните депозити е непроменета на месечна основа

Во април:

Продолжи трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити и таа се сведе на ниво од 4,86%;

– Просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 1,11%.

Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапно на следнава врска:

http://nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9AS/2020/Soopstenie_za_pecat_kamatni_stapki_2020_april_mk.pdf

 Народна банка на Република Северна Македонија

_____________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close