0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

Нанев: Ќе бидат креирани електронски досиеја со факти за предметите

За сите предмети ќе бидат креирани електронски досиеја со факти за предметите,  а странката ќе има пристап до одредено ниво. На тој начин преку мобилна апликација на мобилен телефон ќе може да влезат во самиот систем, односно во делот што се однесува на факти за предметот и да ги добијат сите потребни информации. Ова го истакна претседателот на Основниот суд Кавадарци, Лазар Нанев одговарајќи на новинарско прашање на денешната прес-конференцијата во Владата за дигитализацијата на судството.

Back to top button
Close
Close