СветСвет.Портал

Намибија објави продажба на 170 заштитени диви слонови

Причина за тоа е зголемениот број несреќи како резултат на средби меѓу луѓе и слонови. Овие слонови, инаку, сѐ уште се изложени на ризик од истребување поради ловокрадството и факторите на животната средина. Министерството објави дека слоновите ќе можат да ги купуваат луѓе од земјата и

Back to top button
Close
Close