0_Web_АктуелноMakedonija.SlajderАнализаОпштествоХроника

Намален бројот на сторители на кривични дела, зголемен бројот на притвори

Бројот на сторители на кривични дела во 2019 година, бележи благо намалување по однос на кривичните дела сторени во 2018. Во извештајот за работа на Јавното обвинителствона РСМ за 2019, се вели дека минатата година се регистрирани точно 29.733 сторители на кривични дела (над 19 илјади полнотелни, повеќе од илјада сторители биле малолетни и над девет илјади се непознати сторители на крвични дела). Додека вкупниот број на сторители на кривични дела во 2018 година изнесува 31.511.

Back to top button
Close
Close