0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Надлежните да утврдат дали во случајот со набавката на софтвер од Рашковски се прекршени процедурите, порача Арсовски

Владата работи по највисоките професионални правни, етички и законски постапки и нема да дозволиме нарушување на ваквите стандарди за отчетност и транспарентност. Затоа веќе упативме повик и ги охрабруваме надлежните интитуции да ги спроведат сите постапки и да утврдат дали при набавката на овој софтвер се прекршени какви било процедури, правила, станадрди или е нарушен принципот на избегнување конфликт на интерес.

Back to top button
Close
Close