Дописници МКДОпштински вести

Над велешкото езеро „Младост“на 12 декември се планира есенска акција за пошумување на опожареното

Aкција за пошумување на опожарениот дел од локалитетот езеро „Младост“ ќе се одржи на 12 декември (сабота) доколку дозволат временските услови или на 19 декември (сабота), при тоа почитувајќи ги сите мерки за заштита од Ковид-19. Ваква одлука донело Координативното тело за преземање на активности за реализација на опожарениот дел од локалитетот езеро „Младост“ на последната онлајн седница одржана на 18 ноември, информира денеска на прес-конференција градоначалникот на Велес, Аце Коцевски.

Back to top button
Close
Close