0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерОпштество

Над 97 проценти од граѓаните на социјалните медиуми пристапуваат од мобилен

Граѓаните на интернет најчесто пристапуваат преку своите мобилни телефони, а најпосетувани страници се Гугл и ЈуТјуб. Околу 57,6 проценти од населението во Северна Македонија или 1,2 милиони граѓани во 2020 година активно ги користеле социјалните медиуми. Најголемиот дел од нив 97,2 проценти за пристапување на социјалните медиуми ги користеле своите мобилни телефони, покажуваат податоците на Глобалниот дигитален извештај 2021.

Back to top button
Close
Close