Biznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталЕкономија

Над 114 500 граѓани лани купиле полиси за здравствено осигурување

Бројот на лица кои купиле здравствено осигурување лани пораснал за пет пати во однос на 2019 година, а во полиси граѓаните вложиле 4,45 милиони евра што е за 45 отсто повеќе од 2019 година, информираат од Агенцијата за супервизија на осигурувањето.

Back to top button
Close
Close