СветСвет.Портал

Над 100 делфини угинаа кај Нов Зеланд

Редарите кои пристигнале на местото пронашле мртви 97 црни делфини и три клунести делфини. Други 26 единки биле живи, но спасувачите морале да ги еутаназираат, бидејќи биле премногу долго на копно и не е можно да се вратат в море.

Back to top button
Close
Close