Дописници МКДОпштински вести

На подрачјето на СВР Велес од вчерашните 353 лица во самоизолација денеска бројот е намален на 185

На територијата на СВР Велес, во кој се вклучени Велес, Кавадарци и Неготино, вчерашната бројка на 353 лица во самоизолација под контрола на полицијата денеска е намалена скоро за половина, 185 лица. Од нив денеска најмалку лица во самоизолација се во Неготино - 30 лица, во Кавадарци - 69 и во Велес - 86 лица.

Велес, 1 април 2020 (МИА) – На територијата на СВР Велес, во кој се вклучени Велес, Кавадарци и Неготино, вчерашната бројка на 353 лица во самоизолација под контрола на полицијата денеска е намалена скоро за половина, 185 лица. Од нив денеска најмалку лица во самоизолација се во Неготино – 30 лица, во Кавадарци – 69 и во Велес – 86 лица.

Инаку во изминатата ноќ за време на полицискиот час на територијата на СВР Велес имало 5 прекршувања на полицискиот час, од кои три во Велес и две во Неготино, а во Кавадарци немало ниту едно прекршување. Но затоа претходната ноќ најмногу 5 прекршители на полицискиот час беа во Кавадарци, а три беа во Велес. ад/аа/

Back to top button
Close
Close