ЕвропаЕвропа.Портал

На каталонскиот регионален лидер му е одземено пратеничкото место

Каталонскиот регионален Парламент му го одзеде пратеничкото место на претседателот на провинцијата Квим Тора бидејќи не ги почитувал шпанските строги правила за изборна пропаганда. 

Мадрид, 27 јануари 2020 (МИА) – Каталонскиот регионален Парламент му го одзеде пратеничкото место на претседателот на провинцијата Квим Тора бидејќи не ги почитувал шпанските строги правила за изборна пропаганда.

Локалните медиуми наведуваат дека ваквата постапка веројатно ќе предизвика незадоволство меѓу приврзаниците за независност на Каталонија, кои сметаат дека станува збор за неправедна одлука.

На Тора ќе му биде дозволено да остане шеф на регионалната Влада на Каталонија. ссм/

 

Back to top button
Close
Close