БалканБалкан.Портал

На Караџиќ му е одбиено барањето да поднесе жалба за должината на казната

Механизмот за меѓународни кривични трибунали го одби барањето на Радован Караџиќ да му биде овозможено да понесе жалба на должината на доживотната казна затвор, а која Механизмот му ја одреди минатиот месец поради геноцид и други злосторства извршени во БиХ. - Не постои правна основа во Статутот или правилата на Мех

Back to top button
Close
Close