БизнисБизнис.Портал

Најдобар старт на биткоинот од 2012 година – вредноста зголемена за 21 отсто

Дигиталната валута биткоин се тргува за 8.667 долари, што е за 21 процент раст од почетокот на 2020 година. Биткоинот забележа најдобар почеток на годината од 2012-та.

Њујорк, 16 јануари 2020 (МИА) – Дигиталната валута биткоин се тргува за 8.667 долари, што е за 21 процент раст од почетокот на 2020 година. Биткоинот забележа најдобар почеток на годината од 2012-та.

Оптимизмот се врати на пазарот по колапсот што следуваше по врвот во 2017 година.

Ситуацијата е слична со другите дигитални валути, вклучувајќи идереум (Еthereum) и екс-ер-пи (XRP), кои добија повеќе од 20 проценти на вредноста секоја во првите две недели од оваа година.

Биткоинот беше во рекордно високо ниво од 20.000 американски долари во декември 2017 година, по што падна на само 3.000 долари до крајот на 2018 година.

Експертите веруваат дека може да достигне 16.000 американски долари до крајот на 2020 година. зш/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close