0_Македонија.ПорталКултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

На денешен ден, 1934 година, роден е Петре М.Андреевски

Ти беше мојот Исток и мојот Величетврток, ти беше сè што му недостасуваше на светот“, ќе напише Петре М.Андреевски во второто писмо за Дениција посочувајќи ѝ дека во неа се границите на целокупна Македонија, и дури ја љуби неа, ја љуби сета татковина.

Back to top button
Close
Close