Свет

На Африка ќе и бидат потребни околу 7,35 милијарди евра за вакцини

Околу 7,35 милијарди евра ќе и бидат потребни на Африка за да купи доволно вакцини против Ковид-19 за да се запре пандемијата на континентот, но пристапот до вакцините во глобалната трка за снабдување ќе биде уште поголем проблем, соопшти Африканската увоз-извоз банка (Афрексимбанк).

Back to top button
Close
Close