0_Спорт.ПорталОстанато

На 8 септември ќе се одржи традиционалниот „Охридски атлетски маратон“

На 8 септември ќе се одржи 33. Охридски атлетски маратон што традиционално се трча по повод Денот на независноста. Меѓународниот атлетски маратон ќе се трча на 30 километарската патека од Свети Наум до Охрид, а од оваа година за прв пат ќе се реализира и штафетна трка во три делници од по десет километри. Првата делница завршува во селото Трпејца, втората кај населбата Лагадин и третата делница завршува до целната линија на кејот „Македонија“ во Охрид.

Back to top button
Close
Close