0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

МЗ: Итно спроведување на епидемиолошка анкета со најблиското семејство на Амди Бајрам, кај кого постмортем е утврдено присуство на Ковид-19

Министерството за здравство вечерва информира дека откако кај починатиот Амди Бајрам постмортем е утврдено дека истиот бил позитивен на Ковид-19, Центарот за јавно здравје-Скопје ги презема сите мерки за заштита и спречување на натамошно ширење на инфекцијата во и вон неговото семејство и сите оние кои во изминатиот период имале интензивни и блиски контакти со починатиот.

Back to top button
Close
Close