Оригинални текстови

МЗ: Горјан Гилевски повеќе не е ангажиран со работа во ресорното министерство

Министерството за здравство информира дека Горјан Гилевски повеќе не е ангажиран со работа во ресорното министерство.

Скопје, 4 февруари 2020

Министерството за здравство информира дека Горјан Гилевски повеќе не е ангажиран со работа во ресорното министерство.

„Најостро ги осудувам сите постапки на прекршување на закони во државата. Нема селективна правда, законот важи подеднакво за сите и мора да се почитува од секој граѓанин во општеството.

Горјан Гилевски не е повеќе ангажиран со работа во ресорното министерство и тој не е советник во кабинетот. Очекуваме надлежните институции да постапат соодветно по случајот“, изјави министерот Филипче.

Одделение за односи со јавноста – Министерство за здравство

_____________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

 

Back to top button
Close
Close