0_Магазин.ПорталНаука и технологија

МВС изврши маневар за избегнување судар во орбитата

Тоа што доцна го забележале отпадот, принудило еден Американец и двајца Руси да се засолнат во рускиот сектор на станицата, близу руската ракета „Сојуз“. Ниту еден член на екипажот притоа не бил доведен во посериозна опасност.

Back to top button
Close
Close