ОпштествоХроникаХроника.Портал

МВР: 45 санкции за непрописно вградени „фолии“ и светлосни и звучни уреди во возила

Во акциска контрола на целата територија на државата полицијата открила и санкционирала 45 учесници во сообраќајот, од кои 44 за прекршокот на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата и еден за неовластено вградување и користење на уреди за давање на посебни светлосни и звучни знаци во возилата, информираат од Министерството за внатрешни работи. 

Back to top button
Close
Close