0_Maqedoni.PortalShoqëri

MSH: Po ulet numri i grave me formë të rëndë të kancerit në grykë, po rritet përfshirja me vaksinim HPV

Muaji janar është muaj që i kushtohet luftës kundër kancerit në grykën e mitrës, ndërkaq në pajtim me të dhënat e Institutit për shëndet publik në vendin tonë në nivel vjetor nga ky lloj i kancerit sëmuren rreth 150 gra, apo 15 në 100.000 gra. Sipas të dhënave nga Klinika universitare për gjinekologji dhe obstetrikë, në këtë Klinikë në vitin 2019 janë trajtuar 111 raste me karcinom në grykën e mitrës, përderisa në vitin 2020 numri është rritur dhe paraqet gjithsej 140 raste, informon Ministria e Shëndetësisë. 

Lajmi është i kapshëm për parapaguesit e ueb- servisit të MIA-s.
Logojuni ose kontaktoni sektorin e marketingut për më shumë informacione.

Daniela Dimovska 075 284 502
Jovanka Jankoska 075 280 297
Vida Dimova 075 284 506

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close