0_Maqedoni.PortalShoqëri

MSH: Gjatë tre viteve të fundit është punuar intensivisht në përmirësimin e kushteve të ISHP

Gjatë tre viteve të fundit, Ministria e Shëndetësisë ka punuar intensivisht për të përmirësuar kushtet në institucionet e shëndetit publik, në mënyrë që të sigurojë shërbime më të mira shëndetësor për pacientët dhe kushte më të mira pune për punonjësit shëndetësorë. Janë realizuar investime kapitale në rikonstruimin dhe infrastrukturë në 32 institucione të kujdesit shëndetësor në të gjithë vendin.

Shkup, 25 qershor 2020 (MIA) – Gjatë tre viteve të fundit, Ministria e Shëndetësisë ka punuar intensivisht për të përmirësuar kushtet në institucionet e shëndetit publik, në mënyrë që të sigurojë shërbime më të mira shëndetësor për pacientët dhe kushte më të mira pune për punonjësit shëndetësorë. Janë realizuar investime kapitale në rikonstruimin dhe infrastrukturë në 32 institucione të kujdesit shëndetësor në të gjithë vendin.

Plani, sipas kumtesës së Ministrisë, përfshinte: Klinikën për traumatologji, sëmundje ortopedike, anestezi, reanimacion, Qendrën e kujdesit intensiv dhe urgjencën (TOARILUC), Klinikën për kirurgji digjestive, hematologji, Kirurgjinë plastike, Kirurgjinë plastike, Kirurgjinë endokrinologjike, psikiatri, Kirurgji torakale dhe vaskulare, Sëmundje të syrit, Klinikë për obstetrike dhe gjinekologji, Instituti për dëgjim, të folurit dhe zë, Sëmundjet pediatrike, Instituti i mjekësisë së transfuzionit, Spitali i specializuar për sëmundjet e mushkërive dhe , TBC-Leshok dhe reparti i spitalit të Klinikës së Gastroenterohepatologjisë.

Me planin, sipas kumtesës së Ministrisë, u përfshinë: Klinika për traumatologji, sëmundje ortopedike, anestezi, reanimacion, Qendra e kujdesit intensiv dhe urgjencë (TOARILUC), Klinikën për kirurgji digjestive, hematologji, Kirurgjinë plastike, Kirurgjia për neurokirurgji endokrinologji, psikiatri, Kirurgjia torakale dhe vaskulare, Sëmundje të syrit, Klinikën për obstetrike dhe gjinekologji, Instituti për dëgjim, të folurit dhe zë, për sëmundje pediatrike, Instituti i mjekësisë së transfuzionit, Spitali i specializuar për sëmundjet e mushkërive dhe poliklinika në Hekuranë, TBC-Leshok dhe reparti i spitalit të Klinikës për Gastroenterohepatologji.

Janë rinovuar dy dhomat e operacionit gjinekologjik në Spitalin Special për Gjinekologji dhe Obstetrikë “Nënë Tereza” në Çair. Në Shtëpinë e shëndetit në Veles, Manastir dhe Makedonski Brod tërësisht janë rinovuar shërbimet e ndihmës urgjente.

Në vitin 2019 u hap Qendra e re e Urgjencës në Kumanovë, Qendra e re Kardiovaskulare në Spitalin e Përgjithshëm të Qytetit “8 Shtatori”, një Qendër e re për ndërhyrje dhe trajtime të hershme te fëmijët me çrregullime në spektrin akustik në Ohër, dhe repart i ri i gjendjeve akute në spitalin psikiatrik-Negorci. Është ndërtuar edhe pavijon i ri për burra në Spitalin psikiatrik në Demir Hisar.

Në tre institucione shëndetësore publike, në Spitalin e përgjithshëm në Kumanovë, Klinikën për gjinekologji dhe obstetrikë dhe në Spitalin klinik Tetovë, janë hapur tre qendra për udhëzimin e viktimave të dhunës seksuale, si dhe gjashtë shkolla Rosa për prindëri në Shkup, Gostivar, Manastir, Strumicë , Kumanova dhe Ohër.

Në poliklinikat “Çair” dhe “Gjorçe Petrov”, pikat e vaksinimit janë rinovuar plotësisht. Faza e parë e rikonstruksionit të Spitalit Special për sëmundje kirurgjike “Shën Naumi i Ohrit ”dhe një degë e re në spitalin e përgjithshëm të Strumicës. Në vitin 2019 u hap “Shtëpi prindërish”, dedikuar për prindër të fëmijëve që janë për qëndrim më të gjatë në spital, ndërsa nuk jetojnë në Shkup.

Shëndetësia është një nga shtyllat kryesore të shtetit. Kriza me koronën vetëm e konfirmoi këtë. Investimi në të gjitha segmentet e kujdesit shëndetësor është përparësia më e lartë për ndërtimin e një sistemi të qëndrueshëm dhe cilësor të kujdesit shëndetësor për qytetarët,qëndron në kumtesën e Ministrisë së Shëndetësisë. sn/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close