Граѓански секторОригинални текстови

Мрежа за заштита од дискриминација: Комисијата за спречување и заштита од дискриминација останува да се избира по пат на партиски договор?!

На 21.10.2020 година одржана беше седница на Комисијата за европски прашања и Законодавно –правната комисија на Собранието на Република Северна Македонија на кои на дневен ред беше Предлог – Законот за спречување и заштита од дискриминација, попрецизно неговото второ читање и разгледување на поднесените амандмани.

Back to top button
Close
Close