АвтомобилиЕвропаЕвропа.Портал

Можен раст од 300 отсто на продажбата на електромобили во Европа

Овој раст, T&E го припишува на построгите правила за издувни гасови во Европската Унија, кои стапија во сила оваа година, како и на олеснувањата и стимулациите за купување во Германија и Франција.

Back to top button
Close
Close